Dezynfekcja kurnika, kurników – dezynfekcja ferm drobiu.
Zadaniem dezynfekcji w kurniku jest zwalczenie i ograniczenie do maksimum liczby drobnoustrojów takich jak bakterie i wirusy chorobotwórcze po wcześniejszym chowie i stworzenie jak najbardziej możliwie bezpiecznych warunków przed wstawieniem kolejnego stada.
Firma KRISOFF istnieje od 2009 roku, a doświadczenie posiadamy od 2007, ponieważ przez 2 lata zdobywaliśmy doświadczenie w innej firmie.
Firma KRISOFF wykonuje dezynfekcję kurników oraz ferm drobiu :
- profilaktyczną czyli zapobiegawczą
- wstępną czyli po stwierdzeniu występowania choroby
- bieżącą czyli w trakcie występowania choroby
- końcową czyli przywracającą fermę do normalnego użytku
Potrzebujesz porozmawiać ? Zadzwoń ustalimy jak możemy ci pomóc
Dezynfekcje kurnika wykonujemy metodami :
- dezynfekcja z zastosowaniem oprysku na mokro
- dezynfekcja z zastosowaniem zamgławiania na zimo ULV
- dezynfekcja z zastosowaniem zamgławiania termicznego na gorąco
Wykonujemy dezynfekcję :
- Dezynfekcja ferm drobiu
- Dezynfekcja kurnika typu brojler
- Dezynfekcja odchowalni
- Dezynfekcja indycznika
- Dezynfekcja kacznika
- Dezynfekcja kurnika w systemie klatkowym dla kur niosek
Jak wygląda dezynfekcja kurnika w firmie KRISOFF ?
PRZYGOTOWANIE DO DEZYNFEKCJI.
Po sprzedaży ptaków i po opróżnieniu kurnika , należy wykonać mycia kurnika , aby powierzchnie były czyste z grubego i widocznego brudu , ponieważ dezynfekcja działa powierzchniowo , a jak jest wykonanie dezynfekcji przez oprysk to gruby brud nie zostanie spenetrowany czyli dezynfekcja będzie nie skuteczna w tych miejscach i pozostaną generatory drobnoustrojów jak bakterie i wirusy chorobotwórcze.
WYKONANIE DEZYNFEKCJI KURNIKA.
Kurnik musi być suchy, mokre powierzchnie spowodują rozrzedzanie środka, a rzadki środek to nieskuteczna dezynfekcja !
Po przyjeździe na fermę należy pozamykać cały kurnik , pomieszczenia mają być szczelne, pozamykane, aby środek za szybko nie wyparował i nie wysechł , ponieważ czas kontaktu środka z powierzchnią ma znaczenie.
W zależności od metody należy przygotować urządzenia i ilość cieczy roboczej do dezynfekcji.
Przy zamgławianiu termicznym obliczamy kubaturę a przy oprysku na mokro powierzchnię.
Odmierzamy odpowiednią ilość środków dezynfekujących, aby rozrobić środki do dezynfekcji i przygotować z nich ciecz roboczą.
Przechodzimy do wykonania usługi dezynfekcji i wykonujemy ją starannie bez omijaków. Niestety 9 na 10 firm robi to na odpierdziel , aby zrobić, bo klient i tak nie będzie wiedział, a tym bardziej jak to robi pracownik, który jest zdemotywowany i odwala swoją roboty i często byle jak, aby zrobić na złość dla swojego szefa !
W firmie KRISOFF dezynfekcję wykonuje sam właściciel, z tego powodu, aby zadbać o detale i szczegóły.
Po dezynfekcji należy zostawić budynek do wyschnięcia środków dezynfekcyjnych, aby miały czas na zadziałanie i odkażenie powierzchni.
Po usłudze dezynfekcji klient dostaje protokół potwierdzający wykonanie usługi.
Ile kosztuje dezynfekcja kurnika ? Dezynfekcja kurnika cena.
Jakie są koszty dezynfekcji kurnika ?
Jaka jest cena dezynfekcji kurnika.
Cena dezynfekcji kurnika zależy od wielu wielu rzeczy.
Głownie od tego – Kto to robi , czym to robi , jak to robi.
Głównie od:
- wielkości kurnika – mały kurnik mało pracy , duży kurnik dużo pracy
- metody dezynfekcji – najdrożej będzie przy zamgławianiu a najtaniej przy oprysku , ale nie zawsze
- środków do dezynfekcji – ich jakości , składu i ceny
- ich ilość przeznaczonej do dezynfekcji
- przy zamgławianiu na gorąco – koszty zwiększa dodanie nośnika o minimum kilkadziesiąt złotych
- środków BHP – kombinezony , rękawiczki , filtropochłaniacze
- wielkości kosztów firmy wykonującej – jak są duże koszty w firmie , dużo ludzi ,duże wypłaty dla zarządu, kredyty, leasingi to i ceny będą napompowane na pokrycie tych kosztów
- od chęci zysku firmy wykonujące – mała firma często chce kilkoma zleceniami mieć na przetrwanie więc potrafią mieć wysokie ceny , albo ma słaby sprzęt , ubytki w wiedzy i będzie się kręcić po kurniku , a to spowoduje , że zamiast zrobić robotę w godzinę zrobi tam cały dzień i zamiast skasować np 700zł to weźmie 2000zł i zmarnuje 2 razy tyle chemii co powinien
W firmie KRISOFF mamy średnie ceny rynkowe. Nie jesteśmy ani najdrożsi i ani najtańsi.
Ceny usługi dezynfekcji kurnika do 1000m2 w firmie KRISOFF zaczynają się od 500zł.
Do tego należy doliczyć wszelkie koszty środków dezynfekujących, dodatków i dojazdu.
Ile czasu trwa dezynfekcja kurnika ?
Budynek mający ok 1000m i wysokość ok 4-5m jesteśmy w stanie zdezynfekować w 0k 25minut jak już jesteśmy przygotowani, taki czas jesteśmy w stanie osiągnąć z powodu wiedzy i wydajności urządzeń.
Większe urządzenie to szybsza usługa. A my pracujemy na dwa urządzenia 🙂
Działamy w miarę szybko bez zbędnego kręcenia się po fermie. Jak wszystko idzie zgodnie z planem to w ciągu godziny jesteśmy w stanie zamgławić ok 15000-20000m3 kubatury, ponieważ pracujemy na wydajnych urządzeniach PULSFOG .
Większość małych firma posiada najtańszy i najmniejszy zamgławiacz, aby było można sprzedawać dezynfekcje metodą zamgławiania.
Najtańsza Igeba lub chińczyk potrafi być awaryjny i się wyłączyć w trakcie pracy, a przez to nie będziesz miał poprawnie dokończonej usługi, chociaż wykonawca powie , że jest OK 🙂
Hodowco. Jeżeli skupiasz się tylko na niskiej cenie to jesteś w pułapce.
Wielu hodowców posiada obsesję niskiej ceny czyli oszczędzania tam gdzie się nie powinno.
Oszczędzanie powoduje to, że wiele firm wykonujących dezynfekcję też musi jakoś zaoszczędzić – najtańsze urządzenia, najtańsza chemia, ilość stężenia rozrzadzone do minimum , sprzedawanie środka, który został z usługi dla następnych klientów, za mała ilość środka przeznaczona na budynek , oprysk zamiast raz przy raz to jak ksiądz kropidłem, aby było, itd, itp.
Więc klient udaje, że płaci to firma udaje, że pracuje.
A, że wielu jest wykonawców cwaniaków i bez honoru, to wykona byle co, aby zarobić, aby przetrwać.
Bez znaczenia dla reputacji i Marki firmy. Liczy się tylko zysk 🙁
Wiele razy widziałem z klientami na kamerach u klientów jak najtańsi z branży wylewali środek do kanalizacji( ci głupsi) lub przelewali w inne nieoznakowane bańki ( ci cwańsi ), aby jak najszybciej zużyć środek na terenie klienta i mieć puste oryginalne bańki na wyjeździe :(.
Nie mówiąc już o tym jak pracowali na pod wpływem różnych używek . Gdzie jest to nie dopuszczalne.
Dlatego.
Bądź świadomy i wybierz mądrze , wybierz KRISOFF.
Zadzwoń i porozmawiajmy o Twojej sytuacji – tel 789 270 887
Obsługujemy Województwo Warmińsko-Mazurskie , podlaskie , mazowieckie : Augustów , Bagienice , Banie Mazurskie , Barczewo , gazowanie zboża Bartoszyce , Białystok. Bartąg , Biała Piska , Biskupiec , Bisztynek , Bogaczewo , Braniewo , Chorzele , Dobre Miasto , Dorotowo, Drygały ,Dywity , Działdowo , Dźwierzuty , Elbląg , Ełk , Frombork , Gietrzwałd , Giżycko, Ględy , Gołdap , Grodziczno ,a także Grom , Gronowo Elbląskie , Gronowo Górne , Górowo Iławeckie , Iława , Iłowo-Osada , Jamielnik , Jedwabno , Jeziorany , Jonkowo , Kieźliny , Kisielice , Korsze , Kowale Oleckie , Kruklanki , Kurzętnik , gazowanie zboża Kętrzyn , Lidzbark , Lidzbark Warmiński , Lubawa , Lubomino , Łomża , Kolno , Zambrów , Wysokie Mazowieckie , Świętajno , Żuromin , Ostrów Mazowiecka , Płońsk , Płock , Pułtusk , Wyszków , Ciechanów , Mława , Przasnysz , Mońki , Grajewo , Suwałki , Sejny , Sokółka , Małdyty , Mikołajki , Miłakowo , Miłki , Miłomłyn , Morąg , Mrągowo , Myszki , Nidzica. Nowa Wieś Ełcka , Nowe Miasto Lubawskie , Olecko , Olsztyn , Olsztynek , Orneta , Orzysz , Osieka , Ostróda , Pasym , Pasłęk , Piecki , Pieniężno , Pisz , Pozezdrze , Prostki , Płośnica , Reszel , Rozogi , Ruciane-Nida , Rudzienice , Rybno , Ryn , Różnowo , Samborowo , Siemki , Spychowo , Srokowo , Stare Juchy , Stawiguda , Susz , Szczytno , Sępopol , Wielbark , Wydminy , Węgorzewo , Zalewo , Łęgajny. Dezynfekcja kurników , opryski kurników , zamgławianie termiczne , dezynfekcja ferm , gazowanie kurników .
Nie ma twojej miejscowości ? Zadzwoń ustalimy czy jesteśmy w stanie ci pomóc i za ile :).